Web Sitenizi Optimize Edin ve Yükselin
İnternet sitenizin tasarımını beğenmiyorsanız veya kontrolünü elinden kaçırdığınız düşünüyorsanız sitenizi optimize etmenin zamanı gelmiştir. Peki kurumsal Web sitesi nasıl olmalıdır? İşte bunun web sitesi optimizasyonu odaklı cevabını aşağıda sizler için madde madde sıraladık.
1. Menü Düzeni
Menüde çok fazla seçenek olmamasına dikkat edin. Kullanışlı sade bir menü, insanların aradıklarını bulmasını kolaylaştırır ve bir sitede aradığını bulan insanlar o siteyi tekrar ziyaret eder. Font büyüklüğü ve rengi tasarıma göre düzgün ve göz alıcı şekilde oluşturulmalıdır. Standart bir kurumsal web sitesinde menü öğesi sayısı 6, en fazla 7 olmalıdır.
2. İletişim bilgilerinizi ana sayfanıza yerleştirin
Bütün İnternet sitelerinin anasayfa kısmında telefon numarası olmalıdır. Kurumsal Web sitelerine genel olarak telefon numarası almak için giriş yapılır. İlk girişte sizin numaranızı görmek insanlar için büyük kolaylık olacaktır. Tavsiyemiz, sağ üst tarafa koymanız ama siz istediğiniz yere koyabilirsiniz. Bu tavsiyemiz, sadece site optimizasyonu amaçlı değil insanların size rahat ulaşabilmesi içindir.
3. Çalışma saatlerinizi belirtin
Hangi saatlerde iş yeriniz açık durumda? Akşam 4’ten sonra arasam ulaşabilir miyim? Ailemle otelinize saat 10 gibi gelsem, kalacak yer bulabilir miyiz? Bu tür sorunlar insanların kafasını çok karıştırabilir. Çalıştığınız saat aralığını İnternet sitenizde göstererek bir çok sıkıntıyı basitçe halledebilirsiniz.
4. Hakkımızda sayfası ekleyin
İnsanlar sizi tanıyor mu? Ekibiniz ne kadar büyük? İnsanlar çalışacakları insanları seçmeden önce tanımak ister. Çalışanlarınızı resimleriyle insanlara tanıtın. Sade ve çok çalışan kimliğinizi insanlara göstermeniz çok önemli ama eğer uygun bulursanız zevklerinizi ve ilgi alanlarınızı da ekleyebilirsiniz. Çalışanlarınızın Twitter hesaplarınıda sitenize yerleştirebilirsiniz, ancak Facebook hesaplarını göstermenizi tavsiye etmeyiz Facebook’ta genelde özel hayattan paylaşımlar olduğu için bu sizi profesyonellikten biraz uzaklaştırabilir.
5. Büyük ve orjinal görseller kullanın
Bu şekildeki İnternet sitesi tasarımınız çok daha profesyonel ve göz alıcı gözükecektir. Hem web sitesi optimizasyonu açısından hem de insanları göz alıcı tasarımınız ile kendinize çekmeniz açısından bu önemlidir. Çalışanlarınızın, işy-erinizin veya çalışmalar yaptığınız projelerinizin profesyonel çekimlerini kullanmayı tercih edin.
6. Yol tarifi ekleyin
İnternet sitenize Google Maps aracılığı ile harita ekleyin, adresinizi girin ve kapınızın önüne kadar yol tarifini sitenize yerleştirin. İnsanlar çalışma alanınızı ararken zorluk çekmesin.
7. Sitenizi mobil uyumlu hale getirin
Akıllı telefonların kullanımı malum, insanların çoğu sizin sitenize akıllı telefonlarıyla ulaşacaktır. Ufak ekranlar için uyumlu olmayan İnternet sitelerinde gezinmek çok zordur. İnternet sitenizi akıllı telefonlara uygun bir hale getirmeniz için oldukça ucuz yollar var. Bu tür şeyleri araştırın veya İnternet siteniz için bir Web Tasarım Ajansı ile anlaşın.
8. Kurum kimliğini destekleyin
Firmanızın logosunda veya renklerinde değişiklik mi yaptınız? Bu değişiklikleri dijital deneyim ile pekiştirdiğinizden emin olun. Diğer firmalardan farkınız olsun.
9. Dikkat dağıtan şeyleri kaldırın (müzik, karşılama sayfası gibi…)
İnternet sitenize tıklandığı zaman müzik mi çalıyor veya anasayfanızda çok mu işe yaramaz link var? Bütün hepsini silin. Bu tür şeyler insanları sinirlendirir ve sitenizden girer girmez çıkmasına yol açar. İnternet sitesi optimizasyonunu sadece sitenize özellik eklemek için kullanmayın, ayrıca gereksiz gördüğünüz yerleri kaldırın.
10. Müşterileriniz ile sosyalleşin
Sosyal paylaşım sitelerinde üyeliğiniz hala yok mu? Çağımızda sosyal paylaşım sitelerinde yerini alamayan kalmadı artık. Kişiler arkadaşlarıyla, akrabalarıyla ve tanımadığı insanlarla konuşmayı iletişim sağlamayı seviyor, ayrıca onlardan tavsiyeler alıyorlar. Facebook ile başlayın ve bütün sosyal paylaşım platformlarında yerinizi alın.
11. Sektör ile ilgili kaynaklar ekleyin
Web sitenizdeki kaynakları artırın, faydalı bilgiler ekleyin, bulunduğunuz sektörle ilgili haberler paylaşın. Bu tür işlemler sitenize trafik kazandıracak ve aynı zamanda daha profesyonel görünmenizi sağlayacaktır.
12. Müşterilerinizi işe dahil edin ve onların görüşlerini ekleyin
Müşterileriniz, firmanız için çok değerlidir. Onlar sizi diğer insanların gözünde temsil eder ve savunurlar. En güvendiğiniz müşterilerinize ulaşın ve onlardan kendinizi tanımlamalarını isteyin hatta siz kendinizi onlara tanımlayıp onlardan onay alırsanız daha iyi olabilir.
13. Sitenizin ana hedefini belirleyin
İnternet sitesine neden sahipsiniz? Sitenizin amaçlarını biliyor musunuz? Bu sorulara cevap verdiğiniz zaman İnternet sitenizden istediğiniz verimi alıp alamadığınızdan emin olun. Yeni sayfalar ekleyip eskilerini silin yenilik her zaman iyidir ve yeni amaçlarınızdan ekibinizi haberdar edin.
14. Çizerek başlayın
Bu yöntemi vakit, para ve bir çok kaynak istediği için pek önermiyoruz ama kimi zaman bunu yapmak çok işe yarayabilir. İşe başlamadan aklınızdakileri çizip Web tasarım firmasından çizdiklerinizi gerçeğe dönüştürmesini isteyebilirsiniz.
15. Bir ajans ile çalışın
En önemlisi ise güvenilir, istediğiniz zaman ulaşabildiğiniz, yaratıcı sizi sanal alemde küçük düşürmeyecek ve sizin isteklerinizi karşılayacak bir Web Tasarım Ajansı ile çalışın.
0 Yorum