Font; Bilgisayarımızda bulunan yazı stillerine verilen isimdir. Bunlar dil karakter setlerine ve fontun karakteristikliğine göre şekillenir. Fontlar tasarımımızı şekillendirir ve tasarımımızın dili haline gelir. Tasarımda görsellerle özgün, yalın ve yaratıcı çalışmalar yapılabildiği gibi fontlarla da çok özgün çalışmalar elde etmemiz mümkün olmaktadır. Öyle ki bazen sadece tipografik bir düzenle özgün bir çalışma elde etme imkanımız vardır. E haliyle font seçimi de oldukça önemli bir husus.
Font seçimi yaparken tasarımın özgünlüğü kadar firmanın çalışma alanı da gözetilmelidir. Çünkü sektörlerin hepsinde her zaman aynı fontlar kullanılmaz. Örneğin bir yemek sektörüne hizmet eden firma ile finans-bankacılık gibi ekonomik içerikli firmaların tasarımında kullandığımız fontların dili arasında belirgin farklılıklar olacaktır. Bunu en basite indirgeyecek şekilde açıklarsak tırnaklı fontlar daha resmiyet kazandıran fontlarken, daha spor ve eğlenceli bir hava katmak için tırnaksız fontlar tercih edilmelidir.
Basılı mecra olarak bir dergi veyahut dergi tasarımı yaptığımızı düşündüğümüzde başlık ve içeriklerde aynı fontların farklı stilleri kullanılmadır. Örneğin başlıklarda tırnaksız ve büyük harfler kullanılmaktayken içerikler de ise küçük ve tırnaklı karakterler tercih edilmektedir. Tırnaklı harfler; harflerin birbirini hızlı takip etmesini ve hızlı okunmasını sağlar. Başlıklar için 14 punto ve içerik için 12 punto ideal olduğu düşünülmektedir.
Fontların puntolarının büyüklüklerini belirleyen bir diğer unsur ise fontun kullanıldığı alandır. Bir kartvizit de 6 puntodan aşağı seçilmemelidir. 6 puntodan daha küçük puntoların okunması okuyanın gözünü yormaktadır. Bir afiş, billboard, bina araç giydirme gibi büyük ölçekli tasarımlarda ise büyük puntolar tercih edilmelidir. Çünkü bu tür reklamlar anlık görüntülerdir. Öyle ki araç içerisindeki bir yolcu tarafından ilk bakışta okunması mümkün olan punto büyüklüğünü tercih edilmelidir.