5 Maddede Neden WordPress?
Bir web tasarım firması olarak sıklıkla karşılaştığımız sorulardan biri de budur. Neden WordPress kullanıyorsunuz? Aslında cevabı kısa ve öz: Çünkü günümüzün en iyi içerik yönetim sistemi, WordPress. Ama yine de detaylı bir şekilde bahsedelim isterseniz.
Öncelikle kurumsal bir web sitesi tasarlarken veya herhangi bir web projesi hazırlarken dikkat ettiğimiz en önemli unsur kullanıcıdır. Bir web geliştiricisi ile son kullanıcı arasındaki farkı öğretmen ile öğrenciye benzetebiliriz. Öğretmen, konuyu öğrencinin anlayabileceği düzeyde anlatmazsa öğrenci, hiçbir şey anlamayacağı gibi konuya olan ilgisini de kaybedecektir. Tıpkı bu örnekte olduğu gibi biz de kullanıcının kavrayabileceği kolaylıkta bir yönetim sistemi hazırlamazsak kullanıcı, yönetici panelinin karmaşasına boğulacaktır. Bu nedenle kullanıcı dostu içerik yönetim sistemleriyle (CMS) temeli hazırlamak, sitenin yayına geçme sürecini hızlandıracağı gibi kullanıcı için de çok büyük kolaylıklar sağlayacaktır.
Böylece neden bir içerik yönetim sistemi kullandığımızı açıklamış olduk. Ama asıl soru, neden WordPress kullandığımız. Konu içerik yönetim sistemleri arasında bir seçim yapmaya geldiğinde tercihi hangi kriterlere göre yapmalı? Sadece bir tanesi mi kullanılmalı? En iyi içerik yönetim sistemi WordPress mi? Neden başka bir CMS değil de WordPress?
Bu soruların cevaplarını arayarak saatlerinizi harcayabilir, kesin bir sonuca varamayabilirsiniz. Her cevabın ardından bir soru daha gelebilir. Neyse ki biz bu araştırmaları uzun uzun yaptık, kendi sonuçlarımıza vardık ve şimdi bunları sizinle paylaşacağız. İşte 5 maddede “Neden WordPress?” sorusunun cevabı:
1. Kullanım Kolaylığı
WordPress, içerik yönetim sistemleri arasında kullanımı en kolay yönetici paneline sahip oluşuyla bilinir. Hatta her güncellemesiyle kullanımı daha da kolay hale getirilmeye devam etmektedir. Ayrıca esnek oluşu sayesinde geliştiriciler de görünüm ve işlevleri değiştirebilmektedir.
2. Açık Kaynak Kodu
WordPress’in GNU (Genel Kamu Lisansı) altında açık kaynak kodlu olması, bizim gibi geliştiriciler için çok önemli bir ayrıntıdır. Standart lisanslar altında satılan içerik yönetim sistemleri üzerinde herhangi bir düzenleme veya geliştirme yetkiniz olmamasına karşın GNU lisansı sayesinde WordPress’i istediğiniz gibi geliştirebilir, değiştirebilirsiniz. Bu da WordPress’i seçmemizin en büyük sebeplerinden biridir.
3. Geliştiriciler
WordPress geliştirici tabanı, şu an İnternet dünyasında mevcut olan en etkin ve kapsamlı gruplardan biridir. Dünyanın dört bir köşesinden sürekli WordPress üzerinde çalışmakta olan web geliştiriciler mevcuttur. Bunun yaratacağı sayısız faydalardan bir örnek vermek gerekirse; herhangi bir güvenlik açığı mevcut olduğunda geliştiriciler tarafından en kısa sürede bu açık kapatılabilmektedir. Ayrıca tüm geliştirmeleri yapan kişilerin para için değil, yalnızca sevdikleri için bu işi yapıyor olmaları da önemli bir ayrıntıdır.
4. Kullanıcı Testi
Dünya çapında milyonlarca kullanıcı sayısına sahip olması da sorunların tespit edilebilmesini kolaylaştırmaktadır. Arkasında böyle bir camianın bulunması, WordPress kullanımını biraz daha çekici hale getirmektedir. Altyapıda mevcut olan herhangi bir sorun, böyle bir kitle sayesinde henüz siz farkına bile varmadan çözülebilmektedir.
5. Geliştirmeye Açık Oluşu
Son olarak bizim gibi web tasarım şirketleri ve web geliştiricileri için en önemli özelliği, her ne yapmak istiyor olursanız olun WordPress ile bunun temelini atabiliyor oluşunuzdur. WordPress, doğru kullanıldığında kurumsal web sitesi veya şahsi web sitelerinin yanı sıra web aplikasyonları ve web projelerine de imkan tanıyan bir altyapıya sahiptir. Buna bir örnek vermek gerekirse Hangisini Seçerdin adlı oyunumuzu inceleyebilirsiniz. Ayrıca geliştirmeye açık oluşu bununla da sınırlı değildir. Geliştirici tabanının oluşturduğu on binlerce plugin (eklenti) ve tema ile istediğiniz işlevselliği ve tasarımı da elde edebilirsiniz. Ayrıca SEO açısından da arama motoru dostudur. Meta bilgilerini, URL’leri ve site haritalarını dilediğiniz gibi optimize edebilmenizi kolaylaştırır.
Aslına bakarsanız WordPress’i sınırlayan tek şey, hayal gücünüzdür. WordPress, kuruluş yılı olan 2003’ten bu yana çok büyük yol kat etti. Şu anda İnternet’te bulunan tüm web sitelerinin %19’u WordPress tabanlı ve bu sayı, her gün daha da büyümeye devam ediyor. Bulrog Web Tasarım olarak biz de WordPress camiasının bir parçası olmaktan mutluluk duyuyor, müşterilerimize bu altyapıyı sunmaktan gurur duyuyoruz.
0 Yorum